SDO’39 – HMVV – V.V. Hulsel en Reusel Sport gaan voor een nieuwe Samenwerking

De vier voetbalverenigingen uit gemeente Reusel-De Mierden gaan met ingang van het voetbalseizoen 2022/2023 de samenwerking op het gebied van het meisjes- en damesvoetbal in een nieuw jasje steken. In goed overleg met alle verenigingen en met de KNVB is gekozen voor de samenwerkingsvorm Samenwerkende Vrouwen Opleiding (SVO). Op 1 juli 2022 is daarom SVO RDM (Reusel-De Mierden) opgericht.

De voetbalverenigingen uit Reusel-De Mierden werkten ook de afgelopen 3 seizoenen al samen in een zogeheten “Samenwerkende Teams”-constructie. Daar zijn weliswaar goede ervaringen mee opgedaan. Maar die vorm kende vooral administratief zo links en rechts nogal wat haken en ogen. Die probleempjes zijn met de overgang naar de SVOvorm opgelost of veel minder aanwezig.

SVO RDM lijkt met zo’n aparte naam een hele nieuwe/aparte vereniging te zijn. Dat is echter niet het geval. Bij deze vorm van samenwerking blijven de meisjes en dames lid van hun eigen vereniging en betalen daar de contributie. Wel biedt deze vorm, juist doordat er een aparte naam komt en de “vereniging” ook apart in bijvoorbeeld de voetbal.nl-app komt, ruimte om een mooie invulling te geven aan een stukje eigen identiteit en herkenbaarheid. Behalve de aparte naam krijgen SVO RDM ook een eigen logo, clubkleuren, tenue en website. Het mooie daarbij is dat in het logo en in de tenue’s de logo’s én kleuren van alle vier de moederverenigingen weer terugkomen.

Met SVO RDM kunnen we ook de komende seizoenen in alle leeftijdscategorieën boven de twaalf jaar (MO13 – MO15 – MO17 – MO20 en dames) een elftal samenstellen. Op deze manier kunnen speelsters van dezelfde leeftijd met elkaar voetballen tegen tegenstanders in een competitie met leeftijdsgenoten. Dit bevordert de ontwikkeling van de speelsters en komt de sfeer binnen de teams ten goede. De basis van voetbal is immers spelplezier.

De trainingen en thuiswedstrijden van de teams zullen – zoals ook de afgelopen seizoenen al gebeurde – op verschillende accommodaties gespeeld worden, zodat het meisjes- en damesvoetbal op alle sportparken zichtbaar zijn. Daarbij verdelen we tot over de seizoen heen de bezetting over de sportparken zo evenredig mogelijk.

Op zaterdag 3 september 2022 zullen wij een kick-off organiseren om het eerste seizoen als SVO-RDM officieel af te trappen. Hierbij worden de teams, nieuwe tenues, accessoires en sponsoren gepresenteerd en wordt een sportieve activiteit georganiseerd voor onze leden. U bent hierbij van harte welkom vanaf 10.00 uur op sportpark ’t Kantje in Hulsel.

Ben je enthousiast en denk je dat voetballen in een meisjes- of damesteam iets voor jou is? Eventueel samen met je vriendinnen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar svoreuseldemierden@gmail.com Er zal dan zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen! Voor vragen of aanvullende informatie over SVO RDM kunt u contact opnemen met het secretariaat via voornoemd e-mail adres.